Halskæde med træperler – DIY

I går var jeg til konfirmation, og jeg havde købt en kort jumpsuit til anledningen, rigtig dejlig og afslappende at have på og jeg er faktisk ret sikker på at jeg kommer til at bo i den igennem hele sommeren, men den manglede ligesom et eller andet, et af de ting jeg elsker at lave men altid glemmer at vise her på bloggen er smykker. Faktisk havde jeg startet et lille smykkefirma kort før jeg fandt ud af jeg ventede min søn, men mere om den historie en anden gang.. I hvert fald fik jeg lavet denne halskæde af træperler jeg havde liggende og jeg rullede også en perle af en rest stenler jeg havde i gemmerne, jeg synes selv den blev fin og jeg elsker dens naturlige træperler der står fint i kontrast med guldkæden..

Materialer:

-Træperler med huller der er store nok til at en kæde kan komme igennem et par gange – jeg har brugt de 2 største størrelser perler fra denne sortering

-Kæde (ca. 75 cm)
-Lås til kæde
-Smykke tang

Evt. maling til at male nogle af træperlerne.

Jeg har også rullet en perle med dette sten-ler for at give lidt kontrast du kan evt. også bruge fimo eller måske en filt kugle..

TIP
Et tip for at få kæden lettere igennem perlerne er at sætte spidsen af en stor nål i det første hul i kæden (Nålen skal være stor nok til IKKE at kunne ryge hele vejen igennem kæden)

Start med at ligge perlerne som du gerne vil have rækkefølgen skal være og før herefter kæden igennem perlerne, og tilbage igen for at få den form du gerne vil have perlerne skal danne.

Det er lidt et puslespil at få ført kæden rigtig frem og tilbage igennem perlerne, de første par gange, men det giver mening efter et par forsøg, her prøver jeg at vise hvordan jeg har ført kæden igennem perlerne for at komme frem til den halskæde jeg har lavet:

Træk perle 1, 2, 3 og 4 på kæden i nævnte rækkefølge.

Før kæden igennem perle 1 igen. kæden som du lige har ført igennem perlen er nu færdig og du skal tage fat i den modsatte kædeende inden du går videre til næste step..

Før perle 5, 6 og 7, igennem kæden..

Før kæden op igennem perle nummer 4..

og op igennem nummer 5 så du får dette resultat..

Ret nu kæderne til i længden så der er lige meget kæde på hver side af perlerne.

Træk de 4 sidste perler på, 2 i hver side..

Sidst men ikke mindst kan du forkorte kæden lidt med en smykketang så den passer omkring din hals, og sæt en lås i hver side at kædeenderne..

4 comments

  1. Rigtig flot halskæde og godt valg med træperler :-)
    Den må have passet smukt til dit konfirmations outfit.
    Jeg kan også lide at lave øreringe af træ- og filtperler, skønt med naturens egne produkter.
    Ønsker en skøn søndag 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *