Vægopbevaring – DIY

Lige siden jeg var lille har jeg ønsket mig en utensilo fra vitra til alle mine små dimser og dutter.. men desværre er jeg aldrig rigtig lige kommet omkring pengene som den koster, i hvert fald har jeg valgt at prioriterer anderledes.. Lige for tiden er jeg ved at få lidt styr på mine krearum herhjemme, og det er altså noget af en opgave, jeg har simpelthen så meget dims og dut at man slet ikke kan forestille sig det, jeg mangler nogle smarte opbevarings løsninger så jeg let kan komme til det hele. I min sommerferie valgte jeg at at prøve at lave en uten silo selv ! – og det lykkedes, endda ret godt ! Den kan indeholde noget af alt mit kreagrej, også er den holdbar, funktionel og rigtig fin at se på ! – Den har indtil videre fået plads i mit lille kontor / kreahjørne i stueetagen, men det trækker også lidt at få den op på 1 salen i mit kreaværelse.

Vitra_uten_silo_DIY_14

Det var ikke menningen jeg ville lave en DIY til denne, så billederne er ikke blevet så gode, men lad os prøve:

Materialer jeg har brugt:

– Maling ( Jeg har brugt træmaling til indendørs brug, men de fleste slags malinger kan bruges)
– Spray maling i hvid (Ca 50 kr)
– Sandpapir (bare en lille rest)
– Fugemasse /akrylfugemasse(ca 20-30kr) (fugemassepistol, ikke nødvendig dog)
– Limpistol og masser af lim hertil !
– En god Hobbykniv + evt. en stor saks
– Metal lineal
– X-kroge – (en pakke med 10 stk koster omkring 15 kr)
– Hammer
-En plade ( Jeg har fået skåret en ca. 1 cm MDF plade (til i Silvan i målene: 70*90 cm) dette kostede ca 50 kr – Andre plader og størrelser kan også sagtens bruges.

– Forskellige slags stærke pap æsker og låg, de jeg synes der var bedst var Hobbykasser, sådan nogle som de her, de findes i mange forskellige størrelser og former, og er rigtig holdbare. men brug hvad du har så længe de er kraftige i kvaliteteten, jeg har også brugt forsendelsesrør (sådan nogle man bruger til plakater, og skåret ned i den størrelse jeg skulle bruge)..

Vitra_uten_silo_DIY_1

DIY:

– Start med at male pladen hvid, jeg malede 2 gange, så det dækkede..

– Når det er tørt skal pladen sprayes over med den hvide spraymaling

– Herefter skal kasserne skæres til, Jeg skar hver kasse til lidt som jeg synes der kunne være fint. Jeg brugte en linial til først at måle og tegne streger op hvor jeg ville skære, herefter holdte jeg linealen så den flugtede de forskellige streger og skar med hobbykniven langs linealen, for at det blev helt lige.. Der er mange forskellige måder på hvordan du kan skære hver æske og låg, prøv dig frem, det giver meget mere menning når man først sidder med det hele i hånden.. Det vigtigste når du skære kasserne ud er at tænke over at du laver kanterne så kassen kan limes fast på pladen, fx havde jeg nogle høje runde kasser, hvor jeg skar lidt af den ene side af, så jeg fik kanter bag på de nu næsten runde æsker..

Vitra_uten_silo_DIY_2

Vitra_uten_silo_DIY_3

– Jeg lagde kasserne på pladen lidt efter lidt som jeg fik dem skåret ud, flyttede dem rundt på pladen og prøvede mig frem i forhold til hvilke ting jeg gerne have plads til..

Vitra_uten_silo_DIY_4

– Da jeg var tilfreds tog jeg et billede, så jeg kunne huske hvordan kasserne var lagt.

– Herefter malede jeg alle kasserne hvide, både ind og udvendig..

Vitra_uten_silo_DIY_5

Nu skal kasserne limes fast ! Hvis nogle af kasserne er blevet meget ujævne på kanterne pga. af malingen, kan du slibe kanterne med sandpapir..

Lim kasserne fast ved at give alle kanterne der skal vende ned mod pladen en masse lim med limpistolen ! – Der skal ikke spares 😉 – Det gør lige meget at limen kommer lidt uden for, det reder vi om lidt med fugemassen (Billederne her viser at jeg limer kassen på en anden plade end jeg egentlig gjorde, jeg havde malet pladen hvid først ! – Men kunne ikke fange det på kamera )
-Husk at trykke kassen hårdt ned med hånden imens limen tørre..
-Lim alle kasserne fast !

Vitra_uten_silo_DIY_7

Nu til det  lidt sjove – Fugemasse – Fugemassen er ikke kun med til at give flottere kanter, der lige giver det der sidste finish, men også for at forstærke holdbarheden..

Vitra_uten_silo_DIY_9

Min mand er maler, så det klarede han i et snuptag med en fugepistol, men hvis du ikke har en fugepistol liggende kan du med en skarp kniv skære fugemassen op på midten (Pas på den er lidt hård, og kan glide mellem fingrene)

Vitra_uten_silo_DIY_8

Nu kan du bruge fingerene til at stryge fugemassen langs de ikke så kønne kanter, (Handsker kan være en god, ide det er noget klistret stads !) – Brug masser af fugemasse og prøv at stryge det så fint med fingerene som muligt for at få rundede kanter,

Vitra_uten_silo_DIY_10

Vitra_uten_silo_DIY_11

– Da fugemassen var tør, sleb jeg pladen og kanterne med let hånd så den blev fin at se på..

– Da jeg var tilfreds, spraymalede jeg det hele 2 gange !

– Til slut hamrede jeg de små x-kroge i.

Vitra_uten_silo_DIY_15

– Jeg har hængt opbevaringen op ved at bore et hul i hvert hjørne (ca 2 cm ind fra hver side, og herefter bore tilsvarende huller i væggen, indsætte rawplugs og skrue pladen direkte på væggen ! – Hvis man har lyst kan kan plette skruerne med lidt maling så de falder i et med pladen.

Jeg er allerede så glad for min hjemmelavede utensilo, og så er jeg vild med at den kun kostede omkring 150 kr at lave !

– Håber i kan bruge min DIY her, spørg endelig hvis i har spørgsmål.

Vitra_uten_silo_DIY_19

Vitra_uten_silo_DIY_22

Vitra_uten_silo_DIY_23

10 comments

    • heidikorsgaard says:

      Jeg har alt muligt i også tunge sakse :) det kommer an på hvor stærke kasser du bruger, hvor holdbar den bliver :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *