Gamle fine Julekugler – DIY

Den anden morgen fik jeg er ide, måske ideen udsprang udfra de julekugle Lucia engle med glimmer hår som jeg lavede, du kan se en DIY på englene i indlægget her

Jeg har længe ønsket mig gamle fine glaskugler, men synes bare de jeg er kommer forbi er alt for dyre, og især i forhold til at mine børn er nogle små pilfingre og der i år bare er røget 5 kugler  i svinget.

Så jeg fik den ide at tage nogle af vores nyindkøbte billige julekugler, pensle med flydende lim og strøg glimmer over limen så de får fine motiver. Det kræver lidt øvelse og en rolig hånd, men i forhold til de her er mine første forsøg og det ikke tog ret meget mere end en halv time, er jeg ganske godt tilfreds, og de har ikke kostet mig mere end 15 kr ! – Det er helt sikkert et projekt jeg vil forsætte med næste år, jeg tænker at man helt sikkert kan finde mange fine julekugler i gennerne til ingen penge og i alle mulige fine farver.

julekugler_DIY_2

Alt man skal bruge for at tegne med glimmer på julekugler er:
– En julekugle
– En lille pensel
– Flydende Lim, (Jeg har brugt noget billigt fra tiger og det fungere og holder helt fint)
– Glimmer/Glitter ( Jeg har brugt sølv og hvid)

Mal det ønskede motiv med den lille pensel og dyp kun ganske lidt lim på penslen så du ikke får for tykke streger.

Strøg herefter glimmer på julekuglen og bank let så det overskynde glimmer ryger af.

TIP: Mal med limen lidt efter lidt så limen ikke når at tørre. Fx kan du dele “stjerne motivet” op i 4 dele, hvor du kun laver streger nok til en kvart stjerne af gangen,  strøg glimmer på, mal en kvart stjerne mere og strøg igen med glimmer, Så når limen ikke at tørre inden du kommer igang med glimmeret.

 

julekugler_DIY_1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *