Fastelavns Cupcakes – Opskrift

fastelavnscupcakes

cupcakes_fastelavn

Jeg har aldrig været en der elsker at stå i et køkken, hvis jeg kan slippe udenom er det klart det bedste.

Som i så måske kan regne ud er det bestemt ikke mig der står for aftensmaden herhjemme, det er heldigvis min mand der har taget den kappe på sig.

Men lige så langsomt over det sidste års tid er der pludselig sket noget for min “køkken-skræk”  jeg er nemlig blevet ret glad for at bage, jeg er ikke en haj til det,og køkkenet ligner mest af alt et sted hvor der er sprunget en bombe når jeg er færdig, men jeg synes det er afslappende og nyder at bage små ting til eftermiddagsmaden og desserten. Hvem ved, måske kærligheden for at bage udvikler sig for også at kunne lide at lave mad, man har da lov at håbe.

I aftes bagte jeg fastelavnscupcakes, små klovne og katte cupcakes. Selve kagerne er en opskrift jeg har fået af min mor og de smager skønt. De er hverken sunde eller det der ligner 😉 men jeg tænker at jeg vil dele opskriften alligevel for de smager altså virkelig godt. Jeg har pyntet de små cupcakes med glasur, slik og så har jeg selv lavet øre og klovne øjne ud af smeltet chokolade. Til masker har jeg brugt chokolade kringer :)

Hvis man ikke lige gider at fumle med at lave øre og øjne af smeltet chokolade kan man evt. bruge snørre til klovne øjne og finde nogle firkantede lakridser, klippe dem på skrå og bruge dem som katte øre.

fastelavns_cupcakes_denkreativesky

Opskriften er til ca 20 små cupcakes

Du skal bruge:

  • 200 gram mel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 120 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 1½ dl mælk
  • 50 gram kakao
– Start med at tænde ovnen på 150 grader (varmluft)
– pisk sukker, æg og smør hvidt og luftigt.
– Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål
– Bland de 2 skåle sammen skiftevis med mælken. Tilsæt kakaopulver og pisk dejen til en ensartet masse
– Tag en ske og fyld cupcakesformene op til lidt over midten.
– Bag den i ovnen i ca 15-20 minutter, pas på de ikke for på længe så bliver de tørre.Kagerne kan sagtens laves dagen i forvejen, og gør dem rigtig gode til fx. fødselsdage.

Glasur: Bland flormelis og vand sammen til glasur

fastelavnscupcake_1

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *