Hjemmelavet modellervoks – Nem opskrift

Et stort hit herhjemme er modellervoks, vi havde dog det problem at farverne hele tiden blev blandet sammen til den velkendte brune masse der ikke er særlig sjov at lege med, vi smed det ud, glemte at få købt noget nyt og havde det så ikke hjemme når vi havde lyst til at modellere, Problemet er nu løst ! Vi laver vores eget hjemmelavet modellervoks, det er billigt, nemt, det indeholder ikke giftigheder og så kan det gemmes i køleskabet (i en lufttæt beholder) omkring en måneds tid, og hvis vi ikke har noget i køleskabet laver vi bare en ny portion, det tager omkring 20 minutter, også snakker vi om farverne imens. win win !

modelervoks_7

modellervoks

Og næste gang husker jeg lige at modeller er med 2 L’er 😉

Opskrift på hvordan du kan lave dit eget hjemmelavet modellervoks:

5 dl mel

2 dl fint salt

2 spsk olie (fx. solsikke olie)

2 spsk citronsyre (kan købes i almindelig dagligvarebutikker)

2-5 dl vand

Frugtfarver til indfarvning

TIP: Brug handsker når du ælter frugtfarven i

 

modelervoks_3

Bland mel salt,olie og citronsyren sammen i en skål

Kog vandet (fx i en elkedel)

Hæld vandet i skålen. og pisk det sammen (brug evt. en elpisker) Ælt det herefter i hånden indtil det har den rette modellervoks konsistens , vær dog opmærksom på at det stadig kan være varmt.

Når blandingen er kølet lidt af, deles modellervoksen ud i dele og frugtfarven æltes ind i hver del.

Jeg plejer først at dele dejen i 4 dele, og lave en rød en gul en blå og en grøn, herefter blander jeg farverne. For at lave en orange tager jeg fx lidt af den gule klump og ælter lidt rød frugtfarve i. For at lave lilla skal du bruge lidt af den blå klump og blande lidt rød i.. osv. du kan lave så mange eller lidt farver som du ønsker. men bare rolig den brune farve skal nok komme af sig selv som modellervoksen bliver leget med og farverne bliver smækket oveni hinanden som modellervoks jo skal !

Mine børn er ikke ret gamle så vi modeller mest velkendte ting som regnbuer, træer, snemand eller hvad vi nu kommer i tanke om, vi bruger modellervoks til at lære farverne, og til at styrke sanseoplevelserne. men for lidt større børn kan det også være sjovt at modeller bogstaver og lege rundt med dem og omdanne dem til ord. modellervoks kan bruges til mange ting. Jeg er fan !

modelervoks-4

Du kan følge mig via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK INSTAGRAM

10 comments

 1. Tamar says:

  Jeg har også hørt om nogle der laver det af balsam og kartoffelmel. Tror nok blandingsforholdet var noget med 1 dl balsam og 2 dl kartoffelmel…

 2. Signe says:

  Hej. Kan man undgå at bruge citron syre? Jeg har brugt din opskrift før og den er himmelsk. Nu vil min lille datter gerne lege igen og skal lave en ny portion . Ny ser jeg jo så at vi er løbet tør for syren :/

  Kh signe

 3. Signe says:

  Jeg lavede den uden syren. Det kan man godt, men vil helst fortrække at det kom i næste gang. Det er vel også lidt for holdbarheden og hygiejne? ??

 4. Peter says:

  Hey.
  Jeg overvejer at lave nogle afstøbninger af mine børns hænder i gibs og sætte det på et lærred.

  Så ville jeg bruge den hjemmelavede modellervoks til at lave forme af og hælde gips i. Er der nogle der har nogen som helst ide om det kan lade sig gøre????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *