Uldne får – DIY

får_uld_diy_8

Sidste år så jeg de fineste små uldne får på pinterest, og i år dukkede de op i mit hoved og ville ikke rigtig give slip. De jeg så var garn viklet rundt om karton, men det meste af mit påskepynt er i karton så jeg ville prøve noget andet. Jeg havde en rest selvhærdende ler fra et lille projekt (som jeg helt har glemt at vise her på bloggen) liggende. og så havde jeg wire, uld og sådan en smart dims til at vikle ståltråd rundt om fra min goodiebag jeg fik til blogevent hos cchobby. Så jeg tænkte at jeg ville prøve mig lidt frem 😉

Den smarte dims til at vikle wire rundt om hedder en wire links og er egentlig nok mest tiltænkt at lave smykkedele på, men jeg ville lave en kage udstikker der lignede et får og som jeg kunne bruge til at trykke ned i det selvhærdende ler og få fine hvide får.

Man flytter rundt på de forskellige stifter i pladen og snor og drejer wiren rundt omkring de forskellige stifter, til sidst kan figuren man har lavet let tages af pladen, det kræver altså lidt øvelse at sætte stifterne rigtigt, men jeg synes egentlig det gik okay.. ihvertfald indtil min mand kom hjem og sagde at det lignede en ko :) og ja jeg kan måske godt se hvad han mener, men man skal bare knibe øjnene lidt sammen så er det da klart et får..  wiren er heldigvis så blød i det at jeg til sidst kunne rette lidt i figuren med fingrene.

får_uld_diy_1
får_uld_diy_2

Jeg stak udstikkeren ned i det selvhærdende ler som jeg rullede tyndt med en kagerulle, det tog ca et døgn for fårene at tørre, og for at de fik en ekstra fin kant sleb jeg dem med lidt sandpapir.

Da fårene var som jeg ville have dem viklede jeg dem ind i det blødeste Marino uld som jeg også brugte i indlægget her et lille får fik også en gang uld garn at varme sig på.

får_uld_diy_5

Jeg synes nu der er blevet søde også selv om formen måske skulle have været en smule anderledes, men jeg er altså helt vild med tanken om at jeg nu kan lave lige præcis de former jeg har i tankerne uden at jeg skal rende land og rige rundt og lade mig nøjes..

Jeg har brugt:
– kagerulle
– wire links – kan købes her
– 15 mm bred Alu wire – kan købes her
– Selvhærdende ler – kan købes here
– Blød Merino uld – kan købes her 
– grå uld garn
– evt lidt sandpapir

får_uld_diy_7

Du kan følge Den Kreative Sky via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK INSTAGRAM

One comment

  1. Marina says:

    Hvor er de bare blevet fine.

    Sådan nogle fine får med uld lavede jeg også for et par år siden. Ideen med at lave dem med selvhærdende ler har jeg dog ikke set før og jeg synes det er et helt perfekt match.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *