Fastelavn 2017

Det er godt nok nogle uger siden, men her får i alligevel et lille indlæg om vores fastelavn.. for sikke en fastelavns uge det endte med at blive.

Som hver uge havde jeg planlagt hvad jeg skulle, jeg skulle lave lidt lektier lave et blogindlæg om vores fastelavn færdig, også havde jeg regnet med at beholde børnene hjemme et par dage så vi kunne lave deres kostumer. Men ugen blev slet ikke som planlagt, den blev stresset, sjov og så fik jeg gjort noget jeg aldrig havde tænkt på at jeg skulle.

go_morgen_danmark_3

Tirsdag morgen op til fastelavn modtog jeg en besked fra en sød journalist fra Go’ morgen Danmark omkring om jeg havde lyst til at komme ind og vise nogle af mine fastelavns ting, og jeg vidste slet ikke hvad jeg skulle gøre mig af mig selv, det første jeg tænkte var NEJ, jeg er for genert, for klumpset, og kan garanteret ikke få et ord fremstammet, men efter at have snakket med min mand, mor og veninde og alle sagde jeg ville fortryde ikke at springe ud i det, ja, så overvandt jeg altså skrækken og besluttede mig for at tage imod invitationen på live tv. og shit, fra jeg havde sagt ja og til lørdag hvor det var slut bankede mit hjerte ekstra hårdt, jeg var så nervøs at jeg ikke kunne fokusere, og jeg havde svært ved at finde ro, og når jeg endelig faldt til ro midt om natten, drømte jeg om hvor galt det ville gå, men nu set i bakspejlet var det slet ikke så slemt, som mine nerver gjorde det til, faktisk endte det med at flytte en masse personlige grænser og blive en positiv oplevelse.

Fordi jeg jo troede at jeg i den uge bare skulle sy mine egne børns kostumer inden weekenden og ikke så meget andet, fik jeg pludselig travlt, meget travlt. jeg skulle forberede hvad jeg ville vise, hvordan, og have eksempler med som både var færdige, halvfærdige og lige påbegyndt (sådan helt, – jeg har snydt hjemmefra – agtigt) *3 for jeg skulle på 2 gange fredag og 1 gang lørdag. Herudover er det ikke hver dag jeg lige kommer til københavn, så turen skulle planlægges, jeg skulle pakke og nå ja styre min nervøsitet, der bare skreg på at melde fra.

Men det lykkedes… Torsdag eftermiddag var alle tingene færdige de blev pakket i bilen , vi kom afsted og nåede frem til københavn, Fredag morgen stod jeg op, tog en taxi til københavns hovedbanegård og kl. 7.40 viste jeg fastelavnsris frem og 8.40 fastelavnspynt, puha herefter første omgang var jeg overvældet, lettet, stadig nervøs og træt, men jeg overvandt det igen og lørdag morgen viste jeg  fastelavnskostumer, Bagefter var jeg træt, meget træt, så træt at da jeg lørdag eftermiddag kom hjem, faldt jeg om på sofaen og sov i 14 timer.

go_morgen_danmark_2
go_morgen_danmark_1
go_morgen_danmark_4

Med mig havde hele vejen havde jeg min veninde, og heldigvis for det, for hun hjalp mig, ikke bare med en masse praktiske ting, men også igennem alle nerverne, og sådan er hun faktisk altid, hun er virkelig god til at flytte mit fokus en smule og få mig til at tage lidt lettere på tingene. Tak for det Sheila <3

Alt i alt var det en kæmpe oplevelse og jeg er glad for jeg tog imod udfordringen, selv om der selvfølgelig er masser af ting jeg gerne vil lave om (det er der vel altid) er jeg godt tilfreds, især i forhold til jeg aldrig har prøvet noget lignenede, og jeg kan mærke at jeg har lært en masse og helt klart har flyttet nogle grænser, og det er altså en god ting når man som mig går med en lille drøm om at holde kreative workshops og lign, men måske bare altid har været lidt nervøs for at springe ud i det.

Opdatering: Et af de spørgsmål jeg efterfølgende har fået flest gange er hvor jeg har købt glimmer papiret til kroneguirlanden jeg viste, og det er købt hos makaku her og fåes også i en pakke af blandede farver her

Årets fastelavnsris er lidt forpjusket men overlede turen til københavn og tilbage igen

fastelavn_denkreativesky_2017_14

Midt i alt tumulten lykkedes det mig faktisk at få kreeret nogle kostumer til mine egne børn også, Ramus ville være en dino og silke en prinsesse-kanin, og sådan blev det, selvfølgelig.

fastelavn_dinokostume_2017_5
fastelavn_dinokostume_2017

Rasmus’s Dinosaurer kostume er syet af et sæt nattøj og en dug fra genbrug (ialt 15 kr) og silkes kostume holdte jeg helt enkelt ved at bruge hendes tylskørt, sy en pompom på som hale, lave en hårbøjle med kaninøre, herudover lavede vi en kanin tryllestav og aftenen inden hun skulle holde fastelavn med dagplejen fik jeg også syet et par søde futter til hende, som hun blev så glad for at hun sov med dem på om natten, helt lige som sin storebror som jeg havde syet dino futter til. 2 glade børn !

fastelavn_denkreativesky_2017_16

fastelavn_denkreativesky_2017_15

fastelavn_dinokostume_2017_2

Rasmus’s dinosaure kostume var billig at lave men tilgengæld krævede den lidt mere en silkes, den er nemlig syet fra bunden, et projekt jeg havde planlagt inden jeg vidste jeg skulle i Go’ morgen Danmark men heldigvis var mønstret virkelig let at gå til og det endte med kun at tage et par timer at lave, for at sy dino vesten har jeg har brugt dette mønster fra twig and tale, mønstret er en basis vest som kan syes om til mange forskellige små søde væsner. med det samme jeg så mønstret på pinterest var jeg fuldstændig forelsket, og det er jeg stadig, jeg synes at Rasmus blev den sødeste lille dino drage.

Futterne er også lavet efter et twig and tale mønster (dette her) Mønstrene købes som direkte download (ret smart at man bare kan købe, downloade og have mønstret med det samme) Efter download printer man blot mønstret ud og sætter dem sammen til et stort mønster ark også er man klar til at sy. med til mønstret er der en step by step guide til hvordan man gør.

fastelavn_denkreativesky_2017_4

3

 

Du kan følge DenKreativeSky via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK INSTAGRAM

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *