Indlæring gennem leg – 3 Play-doh opgave ark- Gratis prints

For noget tid siden skrev Play-doh om jeg havde lyst til at samarbejde med dem om at give min kreative vinkling på play-doh, siden vi selv bruger rigtig meget modellervoks herhjemme synes jeg det var en ret spændende opgave så jeg gik straks i tænke boks omkring hvad jeg skulle finde på, for selvfølgelig bruger vi play-doh til at forme og lege med, men i dette indlæg har jeg valgt ikke at vise hvordan man former en sommerfugl, en panda eller andet men istedet at vise hvordan vi også bruger modellervoks herhjemme, nemlig til indlæring.

Herhjemme går vi meget efter at indlæring skal være drevet af lyst, vi går efter at alt det der kan læres på en kedelig måde også kan læres igennem leg og derved skabes lysten til at lære, metoderne er selvfølgelig forskellig alt efter hvad barnet interesser sig for og hvor gamle de er, men der er altid en vinkling, det er bare med at bruge sin fantasi og lave nogle redskaber der virker. Herhjemme er modellervoks et af de redskaber vi bruger rigtig meget, for det er et hit både hos Rasmus og Silke, vi bruger fx. modellervoks når vi øver tal, bogstaver og former.

I denne uge har vi leget med modellervoks til den helt store guldmedalje, vi har modtaget en stor kasse fyldt med play-doh også har jeg lavet 3 nye opgave ark som vi kunne bruge modellervoksen sammen med (og som i også gratis kan printe længere nede) ..behøver jeg at sige at det var glade børn ?

TIP til Play-Doh print selv opgave ark: Laminer arkene så kan de nemlig bruges igen og igen da modellervoksen kan tørres af. Tal og krydser kan skrives med en posca tusch på laminatet. Posca Tuschen smitter ikke af på barnetstøj og kan fjernes igen ved at bruge neglelakfjerner, så der er plads til nye krydser og tal.

play-doh-denkreativesky_8

Pizza-Party

Det første ark er noget vi herhjemme har lavet før, men bare i nye klæder de kan nemlig laves på en masse forskellige måder og på den måde opdager barnet ikke at de egentlig øver det sammen for “opgaverne” (tegningerne) er jo forskellige. (Opgaven er lavet til Play-doh sættet “Pizza party” Pizza Party indeholder alt det du skal bruge for at lave modeller pizzaer)

På arket her er der tegninger af 6 tomme pizzaer, under hver pizza skriver du et antal og herefter skal barnet så pynte hver pizza med det rette antal pepperoni. Barnet lære hvordan tallene ser ud og at tælle sig frem. Pepperonien laves ved at tage et lille klat rød modellervoks og trykke den flad ned på “pizzaen”.

Du kan printe pizza arket gratis lige her

play-doh-denkreativesky_pizza
play-doh-denkreativesky_pizza_3
play-doh-denkreativesky_pizza1

Menu modeller carte

Det andet ark er lavet til Play-Doh -kitchen creations sizzlin’ stovetop

Det her sæt fik vi virkelig mange timer til at gå med, vores børn er ret glade for at lave og server “mad” for os og elsker når vi giver en bestilling på en sandkage ude i sandkassen eller som her en modellervoks-bestilling, så til dette sæt har jeg lavet et menu kort, så kan børnene lære at modtage, aflæse og gengive. Til Play-doh kitchen creation stovetop sættet følger der en kogeplade med som siger som en rigtig kogeplade og så siger den DING når maden er færdig, der medfølger også en gryde en pande, gaffel, kniv, tallerkner og en masse forskellige mad-forme, formene har jeg tegnet som illustrationer og lavet et menu kort ud af, på den måde kan børnene bruge modeller formene til at lave bestillingerne fra.

Menu arket bruges ved at du angiver din bestilling til barnet, dette kan du gøre ved at sætte krydser i cirklen udfra alle de ting du gerne vil bestille eller hvis barnet er lidt ældre skrive antal fx. 2 gulerødder, 2 spejlæg osv.

Barnet kan nu aflæse menukortet/bestillingen og kokkerere og servere dit mad.

Du kan printe menu modeller carte her

play-doh-denkreativesky_creations_sizzlin_stovetop_2
play-doh-denkreativesky_creations_sizzlin_stovetop

play-doh-denkreativesky_creations_sizzlin_stovetop_3
Hvem spiser hvad

Den trejde opgave ark er lavet som en hyggelig lille find-rette-vej ark. For hvem spiser hvad ?

Rul modellervoksen ud i lange strimler og følg stregerne fra hvert dyr og ned til deres livret.

Arket kan printes her

play-doh-denkreativesky_hvemspiserhvad

play-doh-denkreativesky_hvemspiserhvad1

Indlægget er sponsoreret af play-doh men indhold og print er min helt egen ide som jeg håber i vil tage godt imod, måske i vil være friske på flere opgave ark ?

Og i får lige lidt flere billeder af små koncentreret fingre med jer <3

play-doh-denkreativesky

play-doh-denkreativesky_1

play-doh-denkreativesky3

Du kan følge DenKreativeSky via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK INSTAGRAM

3 comments

 1. Maryann says:

  Hej Heidi,
  Tusind tak for alle dine fantastiske ideer altid, og de her er bare kanon til de små, og jeg ville printe arkene til mine børnebørn, men den første med pizza delene er der ikke, de skriver bare can not be found, når vi prøver????
  Men hvor er det ellers nogle fine ting børnene har lavet her, mine piger er da vildt misundelige lige nu.

   • Maryann says:

    Ja tak nu virker det fint, og tusind tak for det også, nu kan ungerne komme til at lave pizzaer også ha ha. Há en rigtig god dag og en god week-end forude, det lyder jo spændende, en skam vi bor så langt væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *