Pompon DIY

  

Jeg elsker pomponer eller hedder de pom pom ..er ? I følge den danske ordbog hedder det en pompon så lad os holde os til det.. Jeg har lavet mange gennem tiden, her oven over kan i se nogle af de seneste pomponer jeg har lavet og hvad de er blevet brugt til, måske til inspiration ?

Lav din egen pompon:

Du skal bruge garn, en saks, og noget at rulle garnet rundt om, jeg har brugt 2 pakker gavepapir, du kan også bruge en gaffel eller 2 toiletruller, størrelsen på det du ruller garnet om bestemmer størrelsen på din pompon..

Sådan gør du..

Start med at vikle garnet rundt om rullerne (jo tættere på kanten af rullerne du vikler, jo lettere er det senere)

Når du er færdig med at vikle (jo mere garn jo tættere pompon) klipper du garnnøglen fra det du har viklet og klipper også et stykke ekstra garn, det ekstra stykke garn tager du ind mellem rullerne på hver side af det viklede garn.

Bind en stram knude og træk forsigtigt garnet af rullerne, det kan være en god ide at binde en ekstra stram knude når garnet er taget af rullerne..

Nu skal pomponen klippes, start med at klippe i midten hele vejen rundt om knuden, pomponen ligner nu den på billede 2..

Klip pomponen tæt ved at studse/klippe pomponen rundt og rundt over det hele.
Bliv ved indtil pomponen har den facon og tæthed du gerne vil have..

Du kan også lave pomponer rundt om en gaffel. her kan du se størrelse forskellen mellem pomponer der er lavet på gavepapir ruller og en gaffel..

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *