Nissedør DIY

I aftes kom jeg i tanke om at jeg havde glemt at købe en nissedør. Den nissedør jeg har gået og ævlet om i flere måneder, ret typisk mig men heldigvis er jeg kvinden der tilfældigvis har en hel kasse med ispinde i skabet. Så jeg gik i gang og jeg er blevet rigtig glad for resultatet.

Jeg glæder mig så meget til at sætte den op i aften, og se Rasmus’s reaktion i morgen tidlig.

Materialer

Dør:
Ispinde (jeg har brugt 10 stk)
Sekund Lim
En perle eller et lille stykke fra en blomster pind til dørhåndtag

Stige:
Grene fra haven
Tråd.
(evt. sekund lim)

Postkasse:
Tændstikæske
Rød og hvid maling.

Døren:

Start med at ligge døren som du gerne vil have den – Lim bagsiden af de 2 vandrette ispinde på døren, et stykke fra buerne på ispindende. – Tag den tværgående ispind og tegn 2 streger hvor de vandrette ispinde stopper. – Jeg har skåret ispinden over med en skarp hobbykniv, du kan også skære et par gange frem og tilbage og klippe resten af ispinden over. – skær/klip også det overskydende af alle siderne af de 2 vandrette ispinde.

– Lim den tværgående ispind fast og et lille dørhåndtag, jeg har brugt et lille stykke af en blomsterpind, men en perle kan også bruges.
Til sidst har jeg skåret/klippet det øverste og nederste buet stykke af ispindende og slebet døren lidt, for at få eventueller lim rester væk, og give døren lidt naturlig look.

Stigen og Postkassen:

Stigen er lavet ud af grene fra haven, jeg har målt efter vores fodliste så stigen passer dertil. klip 2 lange grene til siderne og kortere grene til trin.

Jeg har snydt lidt og limet trinene med sekundlim imellem grenene, så tråden der er viklet om er egentlig mest til pynt.

Postkassen er er en lille tændstikæske, jeg har malet æsken rød med noget akryl maling fra søstrene grene (den skulle have 2 gange for at dække).
Jeg har malet æsken inden i med en sort maling, for at det ser pænt ud når æsken er en smule åbent, da det er brevsprækken, Ordet POST har jeg malet med en lille pensel og hvid akryl maling.

Nu hvor jeg ser resultatet er jeg egentlig glad for at jeg glemte at købe en nissedør, for  jeg synes at det er blevet ret sødt. Det tog det ikke mange timer at lave, og det er altså hyggeligt at lave noget så småt, som forhåbentlig bliver en årlig tradition i vores lille hjem i mange mange år.

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *