Årets Kalenderlys – DIY

I aftes fik jeg pludselig en ide til hvordan vores kalenderlys skal se ud i år.
Og når ideen kommer er det jo med at komme i sving, så da børnene var puttet gik jeg straks igang, og et par timer efter var der ler, glimmer og papir overalt, og disse fine kalenderlys stod midt i virvaret, ja det går altså ikke stille for sig herhjemme når jeg først får en ide..

Jeg huskede at tage billeder til en DIY også selv om lyset jo ikke lige er til at frembringe når børnene først giver mor ro til at udfolde sig..

Matrialer:

En potte eller Vase, jeg har brugt sådan nogle sjove vaser jeg ramte over i genbrug engang, men du kan bruge hvilken som helst potte, eller måske en kop ?

– eller hvis du er så heldig at eje en meyer lavigne – flower me happy vase ville det passe perfekt, (NOTE til dem som kender mig og læser med, jeg ønsker mig en Flower me happy vase)

Posca tuscher (jeg har brugt sort og lyserød) Posca tuscher kan tegne på porcelæn og mange andre overflader, faktisk er de geniale til det meste.

Ler (Til de 2 jeg har lavet har jeg brugt lidt under 4 kg dekorations ler)

Pap eller papir.

og et lys (Et kalenderlys er oplagt) 😉

Start med at tegne ansigt på din potte/vase, Hvis du brænder potten kan posca tuscher holde til at blive tørret af (læs mere om det her)

Fyld potten med ler og lav en kegle i nissehue form og sæt den oven på vasen, tryk dit lys ned i toppen (Hvis du bruger et kalenderlys, er det en god ide at vente med at lave ler huen til du har lavet din pap nissehue så du er sikker på at lyset kommer langt nok op så man kan se alle tallene.

Det sværeste ved disse nisse lys er at få hatten til at passe (bogstaveligt talt) der er helt sikkert en eller anden vild smart udregning med både r i 2. og pi der skal gå op i en højere enhed men da jeg ikke kender denne udregning, tager jeg den lidt på gefuhlen, men tilbage til nissehuen, og hvordan jeg har fået den lavet.. trods mine manglende matematiske formler..

Hvis du skal lave denne kalenderlys sammen med børn vil jeg anbefale at lave en skabelon til nissehuen inden i går igang, da det kan tage noget tid.

Øverst skal huen passe med lysets omkreds og nederst med pottens top. Jeg prøvede mig lidt frem. Først tegnede jeg en stor halvcirkel med en passer som fyldte hele den lange side af et Stykke a4 papir og i midten af den store halv cirkel en lille halvcirkel. Jeg klippede skabelonen ud og foldede den ind som en kegle.

Men hullet til lyset passede ikke. Det skulle være lidt større så jeg tegnede en ny halvcirkel et stykke uden om den gamle og prøvede igen og denne gang passede den.

Dog er keglen lidt for stor til pottens top så jeg klippede lidt af og prøvede igen, og denne gang passede nissehuen., både foroven til lyset og forneden til pottens top.

Jeg tog min skabelon og tegnede den over på karton.

Noget af halvcirklen skal overlappes og holdes med lim, så huen får den helt rigtige kegleform. Jeg satte 2 streger med en blyant mens jeg holdte huen som jeg ville have den, så kunne jeg se hvor jeg skulle lime..

Nu er hatten færdig. Jeg valgte at pynte huen med nogle runde klistermærker fra søstrene grene. Og når jeg nu var i gang lavede jeg en nisse kalenderlys mere, med nissehue i glimmer papir.

Anden gang var det meget lettere at lave huen, jeg brugte samme skabelon, og jeg vidste at toppen passede med lysets omkreds, så det eneste jeg skulle gøre var at få kanten forneden klippet til, så den passede med pottens omkreds, som er en smule mindre end første potte.

Jeg elsker virkelig at lave sådanne nogle små ideer her som bare popper frem i det blå, og selv om jeg hverken havde et kalenderlys eller små røde glaskugler som jeg først havde tænkt mig at stikke ind i leret som hat i stedet for karton huen, så er jeg rigtig glade for årets kalenderlys.

4 comments

  1. Marina says:

    Helt genial og fin kalenderlys ide. Elsker den simpelthen. Det ville også være fint med 24 (små selvfølgelig) på en stor bakke. Tænker man så kunne bruge æggebægere. I øvrigt synes jeg billederne (især omstændighederne taget i betragtning) er super fine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *