Adventskransen – DIY

Okay krans og krans er måske lige i overkanten af hvad man kan falde denne gren, men fin og let at lave er den altså, Jeg er ikke ret god til det med værktøj, lige før sommeren lærte jeg at bruge en boremaskine, og siden er det blevet til mange huller og mange lapninger og mig og Hr. sav bliver bare aldrig gode venner, hvis jeg så hr. sav på gaden gad jeg ikke engang at stoppe op for at snakke, ja sådan er mit forhold til at save, men denne gren kunne vi lige klare..

Hvis du ikke er for meget til kroge i loftet er adventskransen er også rigtig sød til at have stående på bordet.

Du skal bruge


– En gren, grenen skal være tyk nok til at der kan stå lys i, min gren er ca 6 cm i diameter.

– 4 lys, og et stort bor der passer med lysene, boret her er hvis omkring 2 cm i diameter, jeg tog blot et lys med ned i den lokale tømrehandel, også fandt de et der passede..

Hvis du vil have adventskransen til at hænge skal du også bruge:

– Læder snøre (Jeg har brugt 3 meter)

– et mindre bor hvor læder snøren kan gå igennem.

.. start med at save grenen i den længde du synes der er passende. (min er ca. 60 cm lang)

Hvis du vil have grenen til at hænge skal du nu bore 2 huller hele vejen igennem grenen, med det lille bor, jeg har boret hullet ca 6 cm ind fra hver side.

Mål afstanden mellem hullerne og del målet med 5, du ved nu hvor langt der skal være mellem de 4 huller du skal bore til lysene, for at de sidder lige langt mellem hinanden.

Bor de 4 store huller, de 4 huller skal ikke hele vejen igennem grenen, men kun 2-3 cm ned, bare nok til at lysene kan stå stabilt.

til sidst skal du binde læder snøren igennem de 2 huller jeg har snoet snøren rundt om grenen nogle gange for at det holder ekstra godt.

Lav en løkke øverst i hver snor, 2 kroge i loftet, og pist et styk flot adventskrans.

Jeg brugte ca 1 time på dette projekt, men hvis du er en smule bedre venner med dit værktøj end mig tager det altså ikke mange minutter.

Indtil videre er en lille fugl flyttet ind på grenen men på lørdag, når julekasserne bliver fundet frem vil jeg pynte grenen, med stjerner kugler og hvad jeg ellers kan finde, så er den klar til søndag, hvor det første lys jo skal tændes..

4 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *