Jul for de små

Jeg er i fuld gang med at tegne masser af jul, i forbindelse med at jeg var ved at planlægge hvad jeg skal købe til min søns pakkekalender kom jeg i tanke om hvor (måske) forvirrende det må være at være knap 2 år og vågne en dag og der så pludselig er en lille dør i væggen hvor mor og far taler noget om at der er en nisse der kommer med gaver, og der så ovenikøbet hænger alle mulige røde og hvide ting overalt. Derfor gik jeg i gang med at tegne..

I år skal vi som så mange andre have en lille nissedør, og uden for nisse døren skal der hænge en julesok til gaver. Da Rasmus bliver 2 år d. 28 december er der ikke den store forståelse og heller ikke forventninger til gaver, så det bliver små praktiske gaver, i hverdagen mest rosiner, frugtstænger og små bøger som er så hyggelig at få læst når man kommer hjem fra dagpleje og bare har brug for at putte tæt hos enten mor eller far, sådan noget som tandbørste, tandpasta, ny kop og tallerken bliver også at finde i Julesokken om fredagen måske et kinder æg, eller smarties og i weekenden så noget legetøj eller noget brugbart som man kan få dagen til at gå med. Vi køber de fleste af gaverne men tager det dag for dag for hvis der kommer sne er jeg også ret sikker på at nissen kunne komme i tanke om at pakke en slæde ind.

Så har vi også valgt at lillesøster Silke på 4 måneder ikke får gaver, kun Rasmus så får han mulighed for at føle sig som noget helt specielt..

Men tilbage til tegningerne, min ide er at lave små bøger som også bliver gaver i julesokken, bøgerne kommer til at handle om julen. Min tanke her i første omgang er at der skal være 4 bøger der omhandler en lille historie der tager omdrejning i forskellige julesituationer, den første bog bliver om nissedøren, den anden om julekalenderen den tredje om juletræet og den fjerde om juleaften, herudover vil jeg også lave en jule pegebog, pegebøger er nemlig det Rasmus synes bedst om lige for tiden, også synes jeg også det er en god ide at de tegninger i pegebogen er de samme som i de 4 historier. som altid er jeg lidt tidspresset i forhold til mine forventninger til mig selv, så nu må vi se hvor langt jeg når, indtil videre er historien om nissedøren ved at være på plads.

Så mangler jeg jo også lige at få købt de sidste gaver, syet en julesok og få bestilt den der nissedør..

4 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *