Categories
annonce

Det gode liv og dets mange glæder

Få hjælp og inspiration til at få det gode liv ind i din hverdag, uden at du skal bruge en formue på at komme i gang. Der findes overraskende mange muligheder, der næsten er for gode til at være sande.

Den lette løsning kan også være den bedste for dig

Har du svært ved at få enderne til at hænge sammen økonomisk er det måske værd at overveje om et forbrugslån skal gøre det sidste arbejde for dig. Det er ikke alt der skal være ad den mest kringlede vej med flest forhindringer og måske er du bare nået dertil hvor du bør overlade den del af de måske frustrerende dagligdagstanker til den lette løsning.

At optage et lån online er hurtigt og enkelt og hvis du bare har styr på hvad du har af indtægter kontra udgifter sådan nogenlunde, så har du også et godt overblik over hvad du er i stand til at låne. Du skal nemlig være sikker på at det månedlige afdrag faktisk også kan lade sig gøre for dig.

Et onlinelån kan være en dyre løsning, hvis du ikke er opmærksom på hvad de forskellige begreber står for. Gør gerne brug af låneberegneren, hvor du kan få et estimat på det du skal tilbagebetale pr. måned over den valgte løbetid.  

Spar pengene – der findes de gratis alternativer

Du kan også med fordel få et godt overblik over hvad du faktisk bruger dine penge på. Betaler du for at holde avis, har du lidt flere streamingtjenester end du egentlig bruger eller lignende så kan du f.eks. spare ret meget pr. måned ved at kigge efter andre alternativer at få den daglige underholdning dækket ind.

Det behøver ikke koste alverden at blive underholdt, og det er faktisk en overraskende stor post i budgettet for mange husstande med alverdens streamingtjenester og abonnementer på diverse magasiner. Hvis man ikke er helt i knæ økonomisk, kommer man nok aldrig til at genleve en hverdag uden disse ”goder” igen, men nød lærer nøgen kvinde at spinde.

Lad dig blive inspireret til et fungerende friluftsliv

Er du tvunget til at undvære alt det der ikke er livsnødvendigt, vil du måske få øjnene op for de mange gratis glæder der stadig den dag i dag kan gøres brug af. I stedet for at forkæle børnene med en tur i tivoli, så forkæl dem med en dag i det fri. Måske du allerede kender til en rigtig god legeplads, som børnene elsker at lege på?

Pak en picnickurv hjemmefra og kom ud og snus den friske danske sommerluft ind. Er det ikke noget I plejer at gøre, så vil du hurtigt opdage at det der gør hver især glade, slet ikke er de dyre forlystelser men det at man hygger sig sammen og får grint og måske lærer hinanden at kende på helt nye måder.

Friluftsmagasinet er et rigtigt godt magasin, hvor du finder gratis læsning online omkring det gode friluftsliv. Du kan også her få gode tips til, hvilket tøj og udstyr der er godt at eje og blive inspireret til hvordan du får den bedste tid udendørs med dine kære.

Categories
annonce

Forbedre din økonomi

Alle har en økonomi og derfor er det også relevant for alle at forbedre sin økonomi. Du kan måske have en sund økonomi efter din egen mening. Men har du egentlig prøvet at kigge den i sømmene og se om du måske bruger mere end hvad nødvendigt er.

Grønne eller røde tal

Det er selvfølgeligt dejligt hvis du har en økonomi, hvor du ikke rigtig behøver at tænke over hvad du køber og hvornår, for der er aldrig rigtig udsigt til at kontoen går i røde tal. Men for langt de fleste er tilfældet at selv med den mulighed, så nærmer den buffer der står endnu som grøn, en mindre og mere rødt beløb.

Det skader ikke at få dig et hurtigt overblik

Det er derfor ikke dumt at tage et hurtigt screen af din økonomi for at se, hvor du måske kan forbedre den. Du kan se nogle gode fif her: https://www.graenselandsportal.dk/2021/01/afproev-nye-maader-at-forbedre-din-oekonomi-paa/, for hvem vil ikke gerne have en bedre økonomi, selv hvis den er god i forvejen?

Det kan være simple sager som der skal gøres eller bare være opmærksom på, for at forbedre din økonomi. Det kan også være at du opdager at det virkelig er godt for dig med disse gode fifs, for ellers var du måske i den nærmeste fremtid endt i det røde felt allerede.

Categories
diverse

Have i egen stil

Trænger haven til omrokering eller flytter du ind et nyt sted hvor du gerne vil sætte præg på stedet? Hvis du synes at din have mangler lidt charme og gerne vil opgradere, så du kan få mest ud af den til sommer, kan du her få tips og idéer til hvordan du kan gøre din have til dit nye yndlingssted.  

Når foråret og sommeren byder sig velkommen, er der intet bedre end at kunne nyde årets første solstråler udendørs. At være i haven er et lille vindue til naturen og hvad giver bedre ro i sjælen en fantastisk vejr og natur? Det kan være at haven er blevet lidt ensformig, og tilgroet. Eller måske flytter du til et nyt sted hvor du gerne vil skabe noget helt særligt for dig selv.  

En rigtig god måde at inddrage god gammeldags hygge kunne være at få opsat et røgfrit bålsted i haven. Intet siger hygge som et bål sted og så endda et lige nede i haven? Med denne type bålsted slipper du endda for røg som stænker tøjet med grim lugt. Her kan du samle venner eller familie om bålet og lave snobrød eller ristede skumfidusser. Det lyder da hyggeligt!  

Træt af sol i øjnene? 

Hvis din have er placeret lidt uheldigt i forhold til solen og du gerne vil have muligheden for at regulere skyggen i løbet af dagen, er en markise en rigtig god løsning. Med en ny markise kan du også skabe et nyt frisk look i haven og markisen kan danne samlepunkt for gode stunder i haven. Du kan få monteringsvejledning her, hvis du ikke selv er den store handyman type. Så behøver du ikke engang gøre noget selv.  

Hvis du ikke er interesseret i en markise, er en parasol selvfølgelig også en mulighed som kan give noget skygge for solen. Husk at solen ofte er skarpere end man tror, og i beskyttelsen mod solen er det vigtigt at huske de tre S’er: skygge, solcreme og solhat.  

Kast dig over en ny hobby 

Er årsagen til at du pludselig står med en ny have som skal renoveres, en skilsmisse eller en kommende skilsmisse. Så kan du finde en god advokat her: 

Der er selvfølgelig også hjælp at hente hvis du har brug for advokat hjælp i andre tilfælde.  

Hvis du står og har mere tid end du plejer og mangler et frisk nyt projekt, kan en renovering af haven være en oplagt mulighed. Der er altid nye ting at lave og mulighederne er uendelige. Er det ikke også dejligt at kunne invitere gæster til en have, som er indbydende og kan imponere? Og hvad er bedre end at have en have som man elsker at tilbringe tid i, når det gode vejr endelig byder sig. Hvis temperaturerne falder, så kan du eller i jo altid varme jer ved bål stedet.  

Plan nye blomster og planter 

En rigtig sjov og indbydende måde at pifte haven op på, er den oplagte mulighed nemlig at plante nye blomster og planter. Hvorfor ikke få fældet det hæslige birketræ som din eksmand eller kone elskede? Eller den busk som du alligevel aldrig har kunnet lide. Tag en tur på planteskolen og udvælg de sjoveste, smukkeste og mest farvesprudlende planter og blomster. Så kan du altid nyde et smukt syn når du går en tur i haven. Og blomsterplantning er da også lidt mindfulness i sig selv.  

Categories
diverse

Find din indretningsstil

Det er helt essentielt at du finder din indretningsstil, hvis du ønsker forandring, eller skal renovere din bolig. Det er nemlig noget du skal leve med over lang tid, og derfor er indretning vigtig for hvordan du trives i dit hjem. Her kan du læse mere om, hvordan du finder din indretningsstil.

Minimalist eller maksimalist?

Noget af det første du kan tænke over, er om du er minimalist eller maksimalist. Det er nemlig et meget vigtigt udgangspunkt for, hvordan du skal tænke omkring din indretning. En minimalistisk indretning har været på mode i mange år, men nu ligner det også, at flere og flere er kommet til at omfavne maksimalismen.

Minimalisme er stringent, stilrent, tit kolde farver og stramt design med få ting. Der er som regel ikke mange pyntegenstander, og rummene fortoner sig i sobre farveskalaer og gerne lidt kolde farver. Hvidt og gråtoner har været meget populært i forbindelse med minimalismen de sidste mange år.

Maksimalismen derimod, præges som regel af teksturerede, store møbler og en blanding af mange forskellige stilarter. Varme farver, liv, kunst og gerne også en hel del pyntegenstander. Det betyder dog ikke, at det behøver at være rodet. Men denne form for indretning bliver som regel set på som en hel del mere personlig. Det er fordi det er nemmere at sætte et personlig præg på denne stil, fordi man inkorporerer flere ting. En minimalistisk indretning er som regel en hel del mere anonym.

Skab lys og varme

Uanset hvilken indretningsstil du vælger, så er det vigtigt at skabe et hjem med lys og varme, hvor der er tænkt over detaljerne. En gammeldags pejs er en varmekilde, der giver et meget varmt og rart lys, og så er de gerne designet lidt opulent, hvilket passer godt ind i et lidt mere maksimalistisk hjem.

En biopejs, derimod, er gerne lidt mere veldesignet og moderne. Denne passer perfekt ind i minimalistens hjem, men den er også et element, der kan binde maksimalistens stil lidt mere sammen og skabe lidt stringens i en indretning, der ellers ville være rodet. Derfor kan dette være et smart tilskud til indretningen.

En biopejs gulv kan stilles lige præcis hvor du har brug for det, og den hverken soder eller asker eller har brug for aftræk. Det er med andre ord helt perfekt, uanset indretningsstil.

Categories
diverse

Find din ledningsfri støvsuger

Hvis du gerne vil gøre din rengøring sjov og spændende igen, så kan du overveje at investere i en ledningsfri støvsuger. Det er nemlig en let og elegant måde at svinge støvsugeren rundt på i modsætning til en almindelig støvsuger, der kan være træls og sløv at slæbe rundt på. Læs videre og bliv klogere på alle fordelene ved at gøre din støvsuger ledningsfri.  

Er du træt af dine gamle, almindelige støvsuger, som du slæber fra rum til rum for at gøre rent? Savner du dengang støvsugningen gik let som en leg? Så kan du overveje at gøre din støvsuger ledningsfri og slippe for alt besværet forbundet med at støvsuge på den gammeldags måde. 

En Ledningsfri støvsuger er en god løsning til dig, der bor i et stort hus i flere etager. Så kan du let og elegant tager trapperne på vejen op og ned, mens du bærer på din ledningsfri støvsuger. Herfra kan du svinge den rundt fra værelse til værelse og mærke forskellen på egen krop.  

Masser af støvsugere på det danske marked 

I Danmark er vi heldige med at være midt i støvsugercentrum. De bedste mærker fra både Tyskland, England og Sverige bliver nemlig solgt her, som både Miele og Bosch, Electrolux og selvfølgelig Dyson, der er et af de mest innovative mærker på markedet. 

Når det kommer til støvsuger test, så ligger alle disse mærker højt. De producerer alt fra en robotstøvsuger til en billig håndstøvsuger, så uanset hvilken støvsuger man er til, så er der noget for enhver smag. Det danske marked er spækket med muligheder for at prøve noget nyt inden for støvsugerverdenen og særlig en ledningsfri støvsuger er i høj kurs. 

Prøv fordelene ved en ledningsfri støvsuger 

En ledningsfri støvsuger tilbyder masser af bevægelsesfrihed, som du kan mærke på egen krop. Det er nemlig slut med at have ondt i ryg og skulder af at slæbe støvsugeren rundt i huset. Det bliver nemlig let som en leg med en ny ledningsfri støvsuger. 

Vær opmærksom på batteriet. Selvom teknologien er god, så holder det ikke evigt. Og det kan tage lang tid at lade en ledningsfri støvsuger helt op. Hvis du altid sørger for at have den i opladeren, når du ikke bruger den, så kan du være støvsugerklar, når det skal være.  

Categories
diverse

Sådan undgår du at blive ramt af vinterdepression

Vinteren banker på vores dør, skraber på vores vinduer og blæser kold luft ind ad sprækkerne i muren. Det bliver lidt mørkere for hver dag, og de fleste af os, søger indenfor i varmen. Mange danskere oplever vinteren som svær at komme igennem, men sådan behøver det ikke at være. Læs med her, for gode råd til, hvordan du undgår at falde ned i vinterens mørke.  

Få lyset ind i hverdagen 

For at komme godt igennem vinteren, så gælder det om at skabe så meget lys og farver i hverdagen som mulig. Det betyder at du skal starte hver dag med at give din krop og sjæl noget velfortjent omsorg. En god måde at gøre dette på, er at starte morgenen med en kort yoga/meditations øvelse. Meget gerne efterfuldt af et varmt bad, og god tid til morgenmaden. I løbet af dagen skal du prøve at komme ud i dagslyset, helst hver eneste dag. Hvis du har mulighed for det, så kan du spise frokost i det fri, eller lægge ind et walk- and talk møde i løbet af arbejdsdagen.  

Når arbejdsdagen er slut, så kan det være en god ide at du sørger for at få noget bevægelse ind i kroppen. Det behøver ikke at være mere end at du går en lang tur sammen med en god ven, men det må meget gerne også være noget som får pulsen op. Det er altid en god ide at træne sammen med nogen, så måske skulle du tilmelde dig et løbehold? Efter at du har indtaget et sundt og godt måltid, så er det tid til ren hygge.  

Mange finder stor glæde i at streame en sjov serie, men det kan være en god ide at variere den online underholdning. Hvorfor ikke prøve lykken på online spillemaskiner? Der findes flere seriøse online casino udbydere, hvor du kan spille på moderne spillemaskiner, eller mere traditionelle casino spil, som blackjack. Måske er du heldig at vinde jackpot? 

Fyld tiden med gode oplevelser 

Det at vinde jackpotten på online casino kan være en god oplevelse, en anden kan være at invitere en håndfuld af dine venner over på aftensmad. Det vigtigste du kan gøre, for at undgå at blive ramt at vintermelankoli, er at blive ved med at fylde tiden med det som giver mere energi, end det tager.  

Det kan være mennesker som er sjove at være sammen med, eller det kan være oplevelser som giver dig sanselig påfyld. Meget gerne en kombination.  

Categories
diverse

Gå ind i livets efterår sammen

Hvem siger kærligheden stopper med de grå hår? Bare fordi man er blevet 50 eller over, så er det ikke ens betydende med, at man behøver sætte livet på pause. Og størst er kærligheden som bekendt. Derfor skal du ikke snyde dig selv for en masse gode oplevelser, som internettet tilbyder. Her kan du læse meget mere omkring, hvordan du finder kærligheden på nettet.  

Digitaliseringen er over os. Hvis du er vokset op med fax- og skrivemaskiner, håndskrevne breve og drejeskivetelefoner, så kan e-boks, nemID og internetdating pludselig virke en lille smule skræmmende. Men det behøver det bestemt ikke være. Særligt ikke det sidste.  

På seniordk kan du finde ikke bare kærligheden, men også en god ven eller veninde, som du kan besøge til kaffe eller lignende. Du har muligheden for at møde ligesindede, der ligesom dig savner en partner i medgang og modgang.  

Find kærligheden på nettet 

Internettet er blevet en vigtig del af vores kultur. Faktisk har det ændret meget af vores måde at tænke på. I gamle dage kunne vi vente flere dage på at modtage beskeder fra, dem vi kendte fra nær og fjern. I dag modtager vi beskeder med lysets hast, bogstaveligt talt.  

Det kræver en del omstilling for nogen. Pludselig virker alting så uoverskueligt, når det går så stærkt. Men det tilbyder også nogle muligheder, som ikke eksisterede før i tiden. Måske har du haft en penneven engang, nu har du mulighed for at finde en ny bare via internettet i stedet for.  

Kærligheden lever på nettet. Du kan se oversigt her over de datingsider, der eksisterer i Danmark. Og der er noget for enhver smag. Både ældre og unge, dem der søger kontakt til mennesker, og dem der søger mere seriøse forhold. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan kærligheden skal blomstre. 

Nye muligheder for kærlighed 

Internettet tilbyder nogle flere muligheder for særligt ældre mennesker i dag. Hvis dit netværk i dag er det samme, som det har været i mange år, så er det ikke så sandsynligt, du lige render ind i nye mennesker hver dag.  

På nettet kan du møde mennesker, som du aldrig ville have mødt i virkeligheden. Måske forelsker du dig i et postbud fra Skagen? Eller får en interessant snak med en gartner på Ærø. Mulighederne bliver pludselig mange, når landet ligger åbent for dig. Du kan gå på opdagelse i en verden er muligheder allerede i dag.  

Categories
diverse

Få råd til de ting du drømmer om

Vi har mange drømmer, der meget nemmere ville blive kunne realiseret, hvis vi bare havde penge. Står du og mangler penge her og nu, som du kan betale tilbage senere, så findes der løsninger, der måske kan passe godt for dig. Det kan du læse mere om her.

Finansier dine drømme online

Det har aldrig været enklere at låne penge. Før skulle man ind i en fysisk bank og trygle om et forbrugslån, men sådan er det bestemt ikke mere. Onlinebranchen for lån, har måske også fået et lidt ufortjent dårligt ry for at være uansvarlige og useriøse, men også her er ting i stor ændring. Du kan for eksempel få meget gunstigere lån online nu, end du kunne for blot få år siden.

Der kommer hele tiden nye udbydere til, og den store konkurrence, giver endnu gunstigere lån og bedre lånebetingelser. En helt ny leverandør er for eksempel nykommeren cashper, som tilbyder kviklån fra 2000 kr. helt op til 20.000 kr. Dette er et lån for dig, der har brug for penge her og nu, måske til en uforudset udgift, eller til noget som du går og drømmer om.

Der findes mange forskellige typer lån, og det nytter ikke noget, at man vælger et lån på 500.000 kr, hvis man kun skal bruge 5000 kr. Derfor skal du kigge grundigt på, hvad de forskellige låneleverandører rent faktisk kan tilbyde. Klik ind og find her en oversigt over de største og bedste udbydere af online lån, så du nemt kan få et overblik over, hvilke låneleverandører der er værd at tjekke ud.

Undersøg flere muligheder

Det er altid en god ide at undersøge flere muligheder, inden man vælger den låneleverandør, som man gerne vil låne penger hos. Derfor kan det være smart at sammenligne ved hjælp af en oversigt, som den vi har nævnt lige ovenfor.

Der er mange grunde til, at man har brug for et lån til at realisere sine drømme, men det vigtigste er, at man husker sig selv på, at det skal betales tilbage. Det nytter ikke noget, at tage et lån, hvis man ikke kan overholde låneaftalen. Det er også derfor bankerne og lånestederne gennemfører en automatisk kreditvurdering, inden du får godkendt dit lån, for at se om du i teorien godt kan overholde din aftale. Det bliver nemlig ret dyrt, hvis man ikke betaler til tiden. Da påløber nemlig gebyrer og renter, som gør lånet meget dyrere end det du måske havde troet. Det skal jo helst ikke koste mere end det smager.

Når du har fundet ud af, hvilket lån som passer til dine behov og overvejet hvorvidt du kan overholde aftalen, så kan du ansøge om lån og finansiere dine drømme. Måske bliver det en god investering?

Categories
diverse

Indret den perfekte hjemmebiograf med mørklægningsgardiner

Hvem drømmer ikke om at have en hjemmebiograf? Med en hjemmebiograf har du mulighed for at skabe en magisk filmoplevelse derhjemme, hvis altså udstyret er i orden. Det gælder selvfølgelig også rammerne for hjemmebiografen, for hvad er en god hjemmebiograf, hvis lyset står ind ad vinduerne og forstyrrer filmen?

Skab magiske filmoplevelser i hjemmet

Der er noget særligt over at se en film på et stort lærred. Duften af popcorn, de magelige sæder, lyset der slukkes, når filmen begynder, det er alt sammen noget, der er med til at gøre biografoplevelsen til noget helt særligt.

I mere end 100 år har det været muligt at gå i biografen og blive underholdt, og selvom der har været flere biografer, end der er i dag, så er vi danskere stadigvæk glade for at gå i biografen.

Derfor er der selvfølgelig ikke noget at sige til, at hjemmebiografen blev opfundet, for hvem vil ikke gerne kunne overføre den magiske stemning fra biografen til hjemmets trygge rammer?

Det vil altid være hyggeligt at tage i biografen, men det kan hurtigt blive en dyr hobby at gå i biografen flere gange om måneden. Desuden kan det være mindst lige så hyggeligt at indrette sig med film og popcorn der hjemme, særligt hvis filmen ses på et stort lærred som i biografen. Faktisk kan det være endnu hyggeligere at være i hjemmebiograf, fordi man ikke skal tage hensyn til andre, og man kan lægge sig til rette med fødderne op. Hvis man er heldig kan det sågar være, at der er gratis refill af popcorn og sodavand.

Den ideelle hjemmebiograf

Hvis oplevelsen i hjemmebiografen skal kunne leve op til oplevelsen af at gå i biografen, så er det selvfølgelig ikke nok med bare et stort lærred. Selvom lærredet i sig selv er af afgørende betydning for hjemmebiografens magi, så er der også andre faktorer, der skal være på plads.

Udover det store lærred, så skal lyset naturligvis også være rigtigt. Det gode ved en hjemmebiograf er, at man kan gå i biografen lige så tit, man vil, og når som helst på dagen, man vil. Hjemmebiografen har ingen begrænsninger i forhold til spilletider eller fuldtbookede sale.

Den eneste begrænsning en hjemmebiograf kan have, er lysindfaldet. Lysindfaldet i hjemmebiografen kan være afgørende for om oplevelsen bliver god eller ej, og om det er overhovedet er muligt at se noget på lærredet.

Der er noget magisk over, når lyset slukkes i biografen, og intro’en til den film, man længe har ville se, starter. Når filmen slutter, og lyset tændes, så kan det oftest tage et par sekunder, før man vender tilbage fra filmens verden og ind i den virkelige verden igen. Den samme stemning er værd at sigte efter, når man skal indrette hjemmebiografen. Heldigvis er problemet med lysindfaldet hurtigt løst med mørklægningsgardiner, som du finder her. Uanset størrelsen på din hjemmebiograf, så kan du få mørklægningsgardiner, der forhindrer alt lys i at trænge ind, så oplevelsen af at være i biografen er komplet.

Når mørklægningen er på plads, så mangler det kun at finde den rette film og finde popcornene frem.

Den rette film

Biografen plejede at være der, man tog hen for at se de nyeste film. Det kan naturligvis være en udfordring for hjemmebiografen, at det ikke er alle film, der er udkommet på streamingtjenesterne endnu, men udvalget af film er til gengæld meget større i hjemmebiografen end i en rigtig biograf.

I hjemmebiografen kan man gense gamle klassikere, eller man kan leje de nyest udkomne film på diverse streamingtjenester. I hjemmebiografen er man ikke begrænset af kun at have nogle få film at vælge mellem, til gengæld kan man vælge film efter hvilket humør, man er i.

Categories
diverse

Et godt arbejdsmiljø skaber bedre resultater

I 2020 er der mange, hvis arbejdsliv og arbejdsmiljø er blevet vendt på hovedet. Rigtig mange blev hjemsendt i forbindelse med udbruddet af Covid-19, og det betød blandt andet, at flere skulle omstille sig på at skulle arbejde hjemmefra. At indrette et hjemmekontor kan være udfordrende, og det er vigtigt, at ergonomien er i højsædet, hvis kreativiteten skal blomstre.

Omstilling til hjemmearbejde

Det er ikke kun på arbejdet, at arbejdsmiljøet har betydning for produktiviteten. Det gælder også i hjemmet. Siden covid-19 brød ud i starten af året har mange været nødsaget til at arbejde hjemmefra.

Selvom mange er vendt tilbage til deres faste arbejdsgange, så er der stadigvæk også mange, der arbejder hjemmefra enten deltid eller fuldtid. Mange studerende har også været nødsaget til at modtage undervisning digitalt.

Når undervisningen eller arbejdet skal løses hjemmefra, så er det vigtigt, at forholdene er i orden så produktiviteten og kreativtien kan fastholdes. Distrahering kan være en af de største udfordringer ved at arbejde hjemmefra. Tit er der noget, man kan give sig til i hjemmet, hvad enten det er at tømme opvaskemaskinen eller svinge støvsugeren, og disse ting kan være nemme at lade sig optage af, når man skal forsøge at få en arbejdsdag til at hænge sammen hjemmefra.

Den bedste måde at undgå at lade sig distrahere er ved at lave en hjemmearbejds-station. Nogle er så heldige at have et kontor, de kan indrette sig på og andre må ty til alternative løsninger. Hvad enten det er det ene eller det andet, så kan det være en fordel at indrette sig både kreativt og ergonomisk.

Ergonomi på hjemmekontoret

Ergonomi er sikkert er et velkendt ord på de fleste arbejdspladser, men ergonomi er også enormt vigtigt på hjemmekontoret. En ergonomisk arbejdsstation kan forebygge skader og øge produktiviteten af arbejdet.

Det er vigtigt, at man indretter sit hjemmekontor, så det passer til det arbejde, der skal laves. Stillesiddende arbejde kan medvirke til overbelastning af ryggen, og det kan være til stor gene og svie. Derfor er det vigtigt, at man indretter sit hjemmekontor med ergonomiske møbler. Denne hjemmeside har et stort udvalg af ergonomiske kontorstole, som er særligt velegnet til hjemmekontoret.

Ergonomi er uhyre vigtigt både på arbejdspladsen og på hjemmekontoret. Ergonomi handler om mere end blot de fysiske forhold på arbejdspladsen, det handler også om at planlægge og tilpasse arbejdet til det pågældende personale. En ergonomisk arbejdsplads skaber større trivsel og øget produktivitet, og det er særligt produktiviten, det kan gå udover, hvis ikke man har de rette midler til at arbejde hjemmefra.

En udfordring for kreativiteten

Hjemmearbejde kan for nogle gå hen og blive en udfordring for kreativiteten og løsningen af arbejdsopgaver. Kreativitet opstår til tider i samspil med andre, og det kan være svært at sparre og diskutere, når man arbejder hver for sig.

Udbruddet af covid-19 har på mange måder været med til at bryde vante arbejdsgange og mønstre, og det på både godt og ondt. Sparringen med kollegaer har fået en anderledes form, men det kan også betyde øget produktivitet.

Hjemmearbejde har både fordele og ulemper, men det kan også være en læring. På bureauer med mange medarbejder har kommunikationen måske fået en anden form, og de faste rutiner er knap så faste, når man går derhjemme i sin egen lille bobbel.

Den største udfordring kan være at skabe nye rutiner, for hvordan får man en hverdag til at hænge sammen, når fritid og arbejdstid pludselig bliver blandet sammen?

Der er ingen tvivl om, at covid-19 har sat sit præg på vores samfund, og så længe situationen endnu er uvist, kan det være en fordel at foreberede sig på endnu en gang at være i stand til at omstille sig og skabe nye rutiner og handlemønstre.