Et godt arbejdsmiljø skaber bedre resultater

Et godt arbejdsmiljø skaber bedre resultater

I 2020 er der mange, hvis arbejdsliv og arbejdsmiljø er blevet vendt på hovedet. Rigtig mange blev hjemsendt i forbindelse med udbruddet af Covid-19, og det betød blandt andet, at flere skulle omstille sig på at skulle arbejde hjemmefra. At indrette et hjemmekontor kan være udfordrende, og det er vigtigt, at ergonomien er i højsædet, hvis kreativiteten skal blomstre.

Omstilling til hjemmearbejde

Det er ikke kun på arbejdet, at arbejdsmiljøet har betydning for produktiviteten. Det gælder også i hjemmet. Siden covid-19 brød ud i starten af året har mange været nødsaget til at arbejde hjemmefra.

Selvom mange er vendt tilbage til deres faste arbejdsgange, så er der stadigvæk også mange, der arbejder hjemmefra enten deltid eller fuldtid. Mange studerende har også været nødsaget til at modtage undervisning digitalt.

Når undervisningen eller arbejdet skal løses hjemmefra, så er det vigtigt, at forholdene er i orden så produktiviteten og kreativtien kan fastholdes. Distrahering kan være en af de største udfordringer ved at arbejde hjemmefra. Tit er der noget, man kan give sig til i hjemmet, hvad enten det er at tømme opvaskemaskinen eller svinge støvsugeren, og disse ting kan være nemme at lade sig optage af, når man skal forsøge at få en arbejdsdag til at hænge sammen hjemmefra.

Den bedste måde at undgå at lade sig distrahere er ved at lave en hjemmearbejds-station. Nogle er så heldige at have et kontor, de kan indrette sig på og andre må ty til alternative løsninger. Hvad enten det er det ene eller det andet, så kan det være en fordel at indrette sig både kreativt og ergonomisk.

Ergonomi på hjemmekontoret

Ergonomi er sikkert er et velkendt ord på de fleste arbejdspladser, men ergonomi er også enormt vigtigt på hjemmekontoret. En ergonomisk arbejdsstation kan forebygge skader og øge produktiviteten af arbejdet.

Det er vigtigt, at man indretter sit hjemmekontor, så det passer til det arbejde, der skal laves. Stillesiddende arbejde kan medvirke til overbelastning af ryggen, og det kan være til stor gene og svie. Derfor er det vigtigt, at man indretter sit hjemmekontor med ergonomiske møbler. Denne hjemmeside har et stort udvalg af ergonomiske kontorstole, som er særligt velegnet til hjemmekontoret.

Ergonomi er uhyre vigtigt både på arbejdspladsen og på hjemmekontoret. Ergonomi handler om mere end blot de fysiske forhold på arbejdspladsen, det handler også om at planlægge og tilpasse arbejdet til det pågældende personale. En ergonomisk arbejdsplads skaber større trivsel og øget produktivitet, og det er særligt produktiviten, det kan gå udover, hvis ikke man har de rette midler til at arbejde hjemmefra.

En udfordring for kreativiteten

Hjemmearbejde kan for nogle gå hen og blive en udfordring for kreativiteten og løsningen af arbejdsopgaver. Kreativitet opstår til tider i samspil med andre, og det kan være svært at sparre og diskutere, når man arbejder hver for sig.

Udbruddet af covid-19 har på mange måder været med til at bryde vante arbejdsgange og mønstre, og det på både godt og ondt. Sparringen med kollegaer har fået en anderledes form, men det kan også betyde øget produktivitet.

Hjemmearbejde har både fordele og ulemper, men det kan også være en læring. På bureauer med mange medarbejder har kommunikationen måske fået en anden form, og de faste rutiner er knap så faste, når man går derhjemme i sin egen lille bobbel.

Den største udfordring kan være at skabe nye rutiner, for hvordan får man en hverdag til at hænge sammen, når fritid og arbejdstid pludselig bliver blandet sammen?

Der er ingen tvivl om, at covid-19 har sat sit præg på vores samfund, og så længe situationen endnu er uvist, kan det være en fordel at foreberede sig på endnu en gang at være i stand til at omstille sig og skabe nye rutiner og handlemønstre.