Find din indretningsstil

Find din indretningsstil

Det er helt essentielt at du finder din indretningsstil, hvis du ønsker forandring, eller skal renovere din bolig. Det er nemlig noget du skal leve med over lang tid, og derfor er indretning vigtig for hvordan du trives i dit hjem. Her kan du læse mere om, hvordan du finder din indretningsstil.

Minimalist eller maksimalist?

Noget af det første du kan tænke over, er om du er minimalist eller maksimalist. Det er nemlig et meget vigtigt udgangspunkt for, hvordan du skal tænke omkring din indretning. En minimalistisk indretning har været på mode i mange år, men nu ligner det også, at flere og flere er kommet til at omfavne maksimalismen.

Minimalisme er stringent, stilrent, tit kolde farver og stramt design med få ting. Der er som regel ikke mange pyntegenstander, og rummene fortoner sig i sobre farveskalaer og gerne lidt kolde farver. Hvidt og gråtoner har været meget populært i forbindelse med minimalismen de sidste mange år.

Maksimalismen derimod, præges som regel af teksturerede, store møbler og en blanding af mange forskellige stilarter. Varme farver, liv, kunst og gerne også en hel del pyntegenstander. Det betyder dog ikke, at det behøver at være rodet. Men denne form for indretning bliver som regel set på som en hel del mere personlig. Det er fordi det er nemmere at sætte et personlig præg på denne stil, fordi man inkorporerer flere ting. En minimalistisk indretning er som regel en hel del mere anonym.

Skab lys og varme

Uanset hvilken indretningsstil du vælger, så er det vigtigt at skabe et hjem med lys og varme, hvor der er tænkt over detaljerne. En gammeldags pejs er en varmekilde, der giver et meget varmt og rart lys, og så er de gerne designet lidt opulent, hvilket passer godt ind i et lidt mere maksimalistisk hjem.

En biopejs, derimod, er gerne lidt mere veldesignet og moderne. Denne passer perfekt ind i minimalistens hjem, men den er også et element, der kan binde maksimalistens stil lidt mere sammen og skabe lidt stringens i en indretning, der ellers ville være rodet. Derfor kan dette være et smart tilskud til indretningen.

En biopejs gulv kan stilles lige præcis hvor du har brug for det, og den hverken soder eller asker eller har brug for aftræk. Det er med andre ord helt perfekt, uanset indretningsstil.