Lav dine egne lys af bivoks

Lav dine egne lys af bivoks

Bivoks er blevet et populært produkt at bruge til blandt andet at lave genanvendeligt madpapir, hærde overflader på møbler i, og også til at lave lys af. Bivokslys kan købe færdiglavet el. du kan lave dem selv ud af råmaterialet der er bivoksplader.

Bivokslys er populære fordi du i stedet for at brænde stearin af brænder et naturligt produkt af og de er altså derfor mindre luftforurenende. Stearinlys er derimod meget forurenende og er ikke med til at bidrage til et godt indeklima. Derfor kan du overveje at lave din egne bivokslys el. købe dem færdige.

Sådan laver du dine egne bivokslys

Det er faktisk meget simpelt at lave sine egne bivokslys, men man kan også udfordre sig selv med at smelte bivoksen, putte det i forme og på den måde lave bivokslys. Her får du den nemme og simple udgave.

Start med at købe en bivoksplade

Du kan finde bivokslys og bivoksplader på bivokslys.dk og få de materialer du skal bruge til at lave dine egne bivokslys. Du skal også huske at købe væger til lysene, men de fås ofte samme sted som du købe pladerne.

Det her er et sjovt projekt at lave sammen med dine børn og helt ufarligt at arbejde med da det er et ganske naturligt materiale og der ikke skal tændes nogen ild på noget tidspunkt.

Klip bivokspladen ud

Nu skal du klippe bivokspladen ud så den bliver klar til at du kan forme lyset af den. Du skal klippe pladen ud i en retvinklet trekant el. flere retvinklede trekanter i den størrelse du ønsker dit lys i.

Rul bivokspladen om vægen

Sidste skridt er at rulle bivoksen rundt om vægen så du ender op med dit lys. Det gør du ved at rulle en af siderne mellem den rette vinkel og en spids i trekanten sammen mod den anden spids i trekanten. Inden du rulle skal du naturligvis placere vægen langs kanten, så den bliver rullet ind i lyset.

Du kan med bivoksplader og bivoks få lavet en masse flotte julegaver el. lys du selv kan bruge i steder for stearinlys denne vinter hvor der skal spares på strømmen.