Sådan finder du den perfekte amme-bh

Sådan finder du den perfekte amme-bh

Som nybagt mor gennemgår din krop en masse forandringer. En af de vigtigste beklædningsgenstande, du får brug for i denne overgang, er en amme-bh. En god amme-bh vil holde dig komfortabel og støtte dig under hele din amningsrejse. Så hvordan finder du den perfekte pasform? Læs videre i vores guide til at finde den perfekte amme-bh.

Hvornår skal du købe din amme-bh?

Ideelt set bør du købe din amme-bh før fødslen, så du har den, når din mælk kommer. Det betyder, at du skal købe den omkring 32 uger inde i din graviditet – hele fire uger før din terminsdato! Det er ikke nødvendigt, men det kan gøre tingene lettere, når barnet kommer.

Hvilken størrelse skal du købe?

Når du skal købe en amme-bh, skal du ikke stole på almindelige skålstørrelser; mål i stedet rundt om brystet (lige under brysterne) med et blødt målebånd. Læg derefter 5 tommer til for at få din båndstørrelse, og træk den fra de målte tommer for at få din skålstørrelse (1 tomme = A-kop). Hvis du f.eks. måler 34 tommer rundt om brystet, er 34+5=39, hvilket betyder, at du har en A-kop med en båndstørrelse på 39 tommer. Men da alle kvinder har forskellige brystformer og -størrelser, er der ikke nogen standardløsning; nogle kvinder kan have brug for større eller mindre størrelser afhængigt af deres kropstype, så det er bedst at prøve forskellige bh’er, før du beslutter dig for én størrelse.

Egenskaber ved en god amme-bh 

Når du leder efter den perfekte amme-bh, skal du kigge efter funktioner som justerbare stropper og ekstra polstring i skålene for ekstra komfort og støtte samt let tilgængelige klapper eller clips foran/siden, så det bliver lettere at amme. Et åndbart stof er også vigtigt, da det vil hjælpe dig med at holde dig kølig og forhindre, at der opstår skrammer eller irritation, når du bærer den i længere tid. Endelig skal du sikre dig, at lukningsstropperne er brede nok, så de ikke graver sig ned i din hud, når du justerer dem – man skal nemt kunne glide to fingre mellem dem uden at føle sig ubehagelig eller begrænset på nogen måde.   

At købe en amme-bh kan virke intimiderende i starten – men med vores enkle guide ovenfor kan du finde den perfekte pasform på ingen tid! Husk at måle dig selv korrekt, før du køber bh’er; dette vil give dig en idé om, hvilken størrelsesgruppe der passer bedst til din kropstype. Når du køber en amme-bh, skal du holde øje med funktioner som justerbare stropper og ekstra polstring i skålene samt let tilgængelige klapper eller clips foran/siden, så det bliver lettere at amme. Med disse tips i baghovedet burde det ikke være så svært at finde en behagelig og samtidig støttende amme-bh!